Cea mai frumoasa

Cea mai frumoasa

sâmbătă, 19 mai 2012

Paine de casa

M-am hotarat sa incerc o reteta de paine de casa ca paine de azi e mai mult facuta din E-uri si astfel am dat peste urmatoarea reteta :
-400 g faina (eu am pus 000)
-7 g drojdie uscata
-4 lg ulei
-250 ml apa
-7 g sare
-10 g zahar.
Am facut un aluat care e mai lipicios si ca sa se ia bine de pe maini am tot pudrat faina peste el,l-am lasat la crescut 40 minute dupa care am pus in tava de copt de chec care era invelita cu hartie de copt.Am mai lasat sa creasca 20 min dupa care am bagat la cuptorul preincalzit.Am lasat-o circa 45-50 minute deoarece am pus la foc mic si la mijlocul cuptorului ca sa fiu sigura ca nu se arde pe fund :)
Rezultatul este unul foarte bun.Caloric si d.p.d.v. al punctelor:
Faina alba - 400 grame, 1456 calorii, 41.2 proteine, 4 lipide, 305.2 carbohidrati, 10.8 fibre
Drojdie uscata - 7 grame, 20.7 calorii, 2.7 proteine, 0.3 lipide, 2.7 carbohidrati, 1.5 fibre
Zahar tos - 10 grame, 38.7 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 10 carbohidrati, 0 fibre
Ulei floarea soarelui - 60 grame, 530.4 calorii, 0 proteine, 59.9 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Apa - 250 grame, 0 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sare de masa - 7 grame, 0 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 734 grame, 2045.8 calorii, 43.9 proteine, 64.2 lipide, 317.9 carbohidrati, 12.3 fibre
Ca si puncte ies 5.6 p la 100grame iar o felie de 20 grame are 1,1 p :D
Iata si rezultatul :))




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu